2020-09-08 10:26:39• hírek • Szatmár.ro

Te már kigyógyultál a koronavírusból? Adj vérplazmát! Életeket menthetsz

illusztráció
illusztráció

„Gyere és adj vért te is, ha már kigyógyultál a SARS-CoV-2 koronavírusból, és mentsd meg azok életét, akiket jelenleg is intenzív osztályon kezelnek. Lehet te vagy egyetlen esélyük az életben maradásra!” – áll a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal felhívásában.

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal, a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, valamint a Szatmárnémeti Vérközpont közös kezdeményezést hirdet az intenzív osztályon kezelt koronavírusos betegek életének megmentése érdekében.

A kezdeményezés lényege, hogy felhívja mindazok figyelmét, akik már kigyógyultak a SARS-CoV-2 koronavírusból, hogy lehetőségük van vért adni, hiszen egyetlen olyan véradó is, aki már túl van a betegségen, elegendő vérplazmát adhat ahhoz, hogy akár három személy életét megmenthesse.

Mivel a koronavíruson átesett személyek vére antitesteket tartalmaz, ez elősegítheti a legyengült szervezetű és immunrendszerű betegek gyógyulását.

Vért adni Szatmárnémeti Vérközpontban, a Ravensburg utca 4. szám alatt lehet, közvetlenül a Szatmár Megyei Mentőszolgálat épülete mellett, telefonos előjegyzést követően, hétfőtől péntekig 08.00 és 12.00 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: